Labels

Monday, March 17, 2014

"Fairytale of Music" Lincoln Center - Το Παραμύθι της Μουσικής στο Λινκολν Σέντερ της Ν.Υόρκης 2.03.14




Η παράσταση-συναυλία που δόθηκε στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης ήταν για όλους μας μια μοναδική, ξεχωριστή και σπουδαία εμπειρία! Το παραμύθι μετέφρασε στα αγγλικά ο Θανάσης Αγγέλου, καθηγητής βυζαντινολογίας και κοσμήτορας του Πανεμπιστημίου Ιωαννίων. Την αφήγησή μου συνόδεψαν το μουσικό σχήμα "Εν Χορδαίς" μαζί με το "Constantinople". 
H παράσταση εντάχθηκε στα πλαίσια ενός προγράμματος του Λίνκολν Σέντερ για παιδιά με στόχο τη συνάντησή τους με τους καλλιτέχνες. Παιδιά πολλών φυλών της γης ήρθαν με τους γονείς τους, παιδιά πολύ μικρής ηλικίας μέχρι εφηβάκια, ανάμεσά τους και ελληνάκια. 
Έλληνες, καθώς και ξένοι που δεν γνώριζαν καθόλου την ελληνική, στο τέλος ζήτησαν ν' αγοράσουν το βιβλίο που μέχρι στιγμής κυκλοφορεί μόνο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη (2008). 
Στο τέλος έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τα παιδιά που εντυπωσιάστηκαν από τα όργανα και ήθελαν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα γι' αυτά. 
Η εκδήλωση θεωρήθηκε από τους διοργανωτές ως η πιο πετυχημένη της σεζόν 2013-14, από άποψη προσέλευσης κόσμου και συμμετοχής παιδιών. 
Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές και ιδιαίτερα την Hillary McAndrew Plate για την άψογη συνεργασία και τη θερμή υποδοχή!
















 Το διημοσίευμα στους New York Times


No comments:

Post a Comment

Σχόλια