Labels

Tuesday, March 14, 2017

Το κόκκινο κορδόνι στην Εράσμειο. Ελληνογερμανική Σχολή -- 01.03.17


Η πρόσκληση από την Ερασμειο για την παρουσίαση του εν λόγω παραμυθιού έγινε με αφορμή την απόφαση του σχολείου να κάνει παράσταση στο τέλος της χρονιάς ένα παραμύθι που σχετίζεται με το παιχνίδι. Έτσι ανακάλυψαν οι εκπαιδευτικοί "Το Κόκκινο Κορδόνι" και αποφάσισαν να προσκαλέσουν τη συγγραφέα του για να τη γνωρίσουν τα παιδιά. 
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσο εύκολα τα μικρά παιδιά διεισδύουν στα βαθύτερα νοήματα της τέχνης, αλλά και τις περιπέτειες της ανθρώπινης ψυχής. Με την ίδια ευκολία που θα χαρακτηρίσουν το μικρό βασιλίπουλο που εξαφανίζει τον κόσμο ζωγραφίζοντάς τον και κρύβοντας τα έργα του στις σκοτεινές αποθήκες "κακό", αν τους ρωτήσεις αν ήταν πράγματι κακό και αναρωτηθούν λιγάκι, ανασκευάζουν την αρχική τους άποψη και τη διορθώνουν.  "Όχι, δεν ήταν κακό το βασιλίπουλο", σου λένε. Ήταν πληγωμένο και η καρδιά του είχε πετρώσει γιατί είχε χάσει τη μητέρα του και δεν αγαπούσε τίποτα από κει κι έπειτα. Και συμπληρώνουν:  "ευτυχώς που συνάντησε την καλή Ηρώ και ξαναβρήκε τον εαυτό του. "Η καρδιά του" είπε ένα εφτάχρονο παιδί "ήταν καλή από μέσα και σκληρή από έξω" και με τα χέρια του σχημάτισε μια μπάλα. Έτσι η συζήτηση πήγε στο πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε και να ερχόμαστε σε επαφή με καλούς ανθρώπους που ελευθερώνουν το καλό που είναι κρυμμένο μέσα μας. 
Η Ελληνογερμανική Σχολή είναι ένα πανέμορφο σχολείο γεμάτο με δημιουργίες των παιδιών στους διαδρόμους του και μια αξιοζήλευτη κατάφυτη αυλή. Ξεχωρίζει η ευγένεια του Διευθυντή της που δίνει τον τόνο της υπευθυνότητας και του σεβασμού απέναντι στο παιδί και τη γνώση. 
Καλή επιτυχία στην παράσταση, λοιπόν και ας ευχηθούμε πως θα είμαστε πάλι παρέα!





No comments:

Post a Comment

Σχόλια