Labels

Saturday, June 4, 2016

Ο Αχτιδο¨υφαντής στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών - 4.06.16



Καμιά φορά συμβαίνει εκδηλώσεις που προκύπτουν τελευταία στιγμή, αστρατπιαία σαν κεραυνοβόλος έρωτας, να είναι και από τις καλύτερες... Ένα πανηγύρι μού επιφύλαξε σήμερα η πατρίδα μου, ένα πανηγύρι γεμάτο ενθουσιασμό και πολλή, πολλή αγάπη... Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη των Σερρών -ένα παραμύθι από μόνη της- κατέφθασαν οι μικροί Βιβλιοφάγοι από το τμήμα Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Ορφέα του Νέου Σκοπού Σερρών με τις λαμπερές τους δασκάλες, τη Χρύσα, τη Λένα και την Ευδοκία, κουβαλώντας μαζί τους ήλιους και ηλιαχτίδες που έφτιαξαν και μοίραζαν για να γράψουν στο τέλος επάνω τους τις ευχές τους. 
Γονείς και δάσκαλοι καλλιεργημένοι, με υψηλό αναγνωστικό κριτήριο και άποψη που θα τη ζήλευαν και οι κριτικοί της λογοτεχνίας... Παιδιά που ήξεραν απέξω το παραμύθι και το συμπλήρωναν ενώ το αφηγούμουν και που στο τέλος έρχονταν γεμάτα χαρά και περηφάνια να τους υπογράψω τα βιβλία τους. Δύο τοπικά κανάλια που σκάσαν μύτη ξαφνικά για συνέντευξη, και κυρίως η Υφάντρα της εκδήλωσης όλης, η αξιολάτρευτη Μαρία Μαρνέρη, που το βιβλιοπωλείο της κοσμεί την πόλη και έχει αγαπηθεί πολύ από τους συντοπίτες της! 
Ποιον να πρωτοευχαριστήσω που όλοι τους, φανερά ή μυστικά, συνετέλεσαν σ' αυτό το πανηγύρι; Τους ευχαριστώ όλους, μικρούς και μεγάλους και μαζί τους τον Παύλο Κλαρίδη από τις εκδόσεις Λιβάνη που πάντα ανταποκρίνεται πρόθυμα για να βοηθήσει κάθε εκδήλωση. Ελπίζω και εύχομαι πως θα ξανανταμώσουμε και πάλι τη νέα χρονιά... Καλό καλοκαίρι!






No comments:

Post a Comment

Σχόλια