Labels

Saturday, May 28, 2016

Ο Αχτιδοϋφαντής στη Φλώρινα - θέατρο "Αριστοτέλης" - 27.05.16



Ο Αχτιδοϋφαντής σήμερα μάς ταξίδεψε στη Φλώρινα και στο θέατρο της πόλεως "Αριστοτέλης", όπου μαθητές του 2ου και 6ου Δημ. Σχολείων θα παρουσίαζαν σε θεατρική διασκευή το παραμύθι. Μπαίνοντας στο χώρο με υποδέχθηκε ένα πλήθος από Ταχυδρόμους του Ήλιου. Την εκδήλωςη προλόγισαν ο διευθυντής εκπαίδευσης, η σχολική σύμβουλος, ο διευθυντής του ενός σχολείου και οι δασκάλες των τάξεων. Η αίθουσα ήταν γεμάτη π
αιδιά, τα φώτα έσβησαν και άρχισε να ακούγεται το "βαλς των χαμένων ονείρων" του Χατζιδάκι, ενώ φεγγάρια και ήλιοι αναδύθηκαν μέσα στο σκοτάδι... Η θαυμάσια θεατρική παράσταση έκλεισε με το "Ας κρατήσουν οι χοροί" του Σαββόπουλου και τότε με πσοσκάλεσαν στη σκηνή για να γίνει η συζήτηση με τα παιδιά που είχαν καθίσει επάνω, αλλά και μ' αυτά που ήταν στην πλατεεία. Μια εμπειρία ξεχωριστή, μια συνεργατική δουλειά αξιοθαύμαστη!

Ευχαριστώ θερμά την Ioanna Lekka, δασκάλα του ενός τμήματος των παιδιών που συμμετείχαν, τον Παύλο Κλαρίδη, το βιβλιοπωλείο "Γωνιά" και τον Βασίλη, και τον Εκδοτικό Οργανισμό  Λιβάνη.






No comments:

Post a Comment

Σχόλια