Πρόκειται για μία νοστιμότατη και δυναμωτική σούπα που θα λατρέψουν ακόμα και όσοι δεν συμπαθούν το ταχίνι. Συνίσταται στους πρωταγωνιστές των ημερών ιερείς και ψαλτάδες.
Για 4 μερίδες
Υλικά:
3 μέτριες πατάτες
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
Φύλλα σέλινου
1 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ταχίνι
1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι
1. Ψιλοκόβουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές, ενώ το κρεμμύδι το βαζουμε ολόκληρο και προσθέτουμε νερό για να βράσουν με λίγο αλάτι.
2. Μόλις αρχίζουν και βράζουν, προσθέτουμε το ρύζι.
3. Λίγο πριν το σβήσιμο προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου. Αφαιρούμε το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά.
4. Σ' ένα μπολάκι βάζουμε τις δύο κουταλιές σούπας ταχίνι με το χυμό ενός μεγάλου λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά καλά να ενοποιηθούν σαν αλοιφή. Προσθέτουμε σιγά σιγά μια κουτάλα από το ζουμί της σούπας και το ανακατεύουμε καλά. Τέλος, το χύνουμε μέσα στη σούπα, αφού την έχουμε σβήσει, και την ανακατεύουμε.
Το ταχίνι διαλυμένο με το λεμόνι σπάει την έντονη μυρωδιά του ταχινιού και όταν μετά το βάζουμε στη σούπα χυλώνει θαυμάσια σαν να είχαμε χτυπήσει αυγολέμονο.
Καλή επιτυχία!
No comments:
Post a Comment
Σχόλια