Labels

Thursday, December 20, 2018

Νύχτα θαυμάτων στο βιβλιοπωλείο Πυραμίς της Θέρμης - 1 Δεκεμβρίου


Ήταν το Σάββατο της πρώτης του Δεκέμβρη όταν μπαίνοντας στο βιβλιοπωλείο της Βαρβάρας άκουσα γλυκούς κελαηδισμούς μικρών παιδιών από τον κάτω όροφο. Οι γονείς έφεραν τα παιδιά τους να ακούσουν το παραμύθι μέσα στον φυσικό του χώρο. Γιατί το βιβλιοπωλείο αυτό είναι παραμυθένιο! Τα παιδιά όλα ήταν μαθητές του Βρεφονηπιακού Σταθμού - Νηπιαγωγείου "Πολυχώρος" και η διευθύντρια του Σταθμού, Άννα Μεϊμάρη, πρέπει να πω ότι με άφησε έκθαμβη μέχρι να ξεκινήσουμε την εκδήλωση με το ταλέντο και την παιδικότητα με την οποία κράτησε την προσχολή των παιδιών τραγουδώντας μαζί τους. 
Είναι πράγματι εντυπωσιακό τόσο μικρά παιδιά να συγκεντρώνονται κατ' αυτόν τον τρόπο, πράγμα που φάνηκε και κατά τη διάρκεια της αφήγησης του παραμυθιού. Αλλά και οι γονείς συντέλεσαν καίρια στην γιορτινή ατμόσφαιρα που την χαρακτήριζε η χαρά, αλλά και η ευγένεια. Οι πανέμορφες νεεαρές νηπιαγωγοί από δίπλα, τα δυο παιδιά της Βαρβάρας να μεριμνούν για όλα και όλοι μαζί στην αγκαλιά του παραμυθιού παραδομένοι όπως θα ήμασταν μόνο στην αγκαλιά της γιαγιάς μας. 
Το μόνο που μπορώ να πω, εκτός βέβαια από ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους, είναι ότι ένα αληθινό βιβλιοπωλείο μπορεί και ενώνει μικρούς και μεγάλους, δημιουργεί οικογένεια που μας χωράει όλους, μας χαρίζει την πνοή εκείνη που χαρακτηρίζει μόνο  τον γνήσιο πνευματικό κόσμο. 
Εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και μια ευλογημένη δημιουργική χρονιά! 








No comments:

Post a Comment

Σχόλια