Labels

Friday, April 12, 2013

"Ο Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάς", Ιανός Θεσ/νίκης - Σάβ. 13 Απριλίου & Ιανός Αθήνας - Σάβ. 20 Απριλίου



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Βασιλική Νευροκοπλή παρουσιάζει το νέο της παραμύθι Ο Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάς, εκδόσεις Ελληνική Βιβλική Εταιρεία. Εικονογράφηση: Αθηνά Ρομπιέ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Χρυσόστομος Σταμούλης, καθηγητής της Θεολογική Σχολής του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με την ομάδα Φιλαναγνωσίας του Γυμνασίου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων "Απόστολος Παύλος" και των εκπαιδευτικών Γεωργίας Τσάμπρα και Μαρίας Ουζούνη.


“Το χωράφι της καρδιάς” είναι το ιδιαίτερα πρωτότυπο νέο παιδικό βιβλίο της Βασιλικής Νευροκοπλή και το πρώτο της παιδικής σειράς που εγκαινιάζει η Ελληνική Βιβλική Εταιρεία με πρωταγωνιστή τον παραμυθά Καλλίστρατο.

Αν κάθε ανθρώπινη καρδιά είναι ένα χωράφι, τότε ποια καρδιά γίνεται δρόμος, ποια γεμίζει πέτρες και ποια αγκάθια, ποια είναι η καλη και εύφορη γη, που περιγράφει η παραβολή του Καλού Σπορέα;

Αφού οι παραβολές είναι για τους μεγάλους και τα παραμύθια για τα παιδιά, ο Καλλίστρατος αναλαμβάνει με παραμυθένιο λόγο να απαντήσει στα παραπάνω διαχρονικά ερωτήματα. Το καταφέρνει μέσα από την περιπετειώδη ζωή ενός ψαρά και τους ανθρώπους που συναντά στο δρόμο του. Άνθρωποι με αρετές και κακίες. Άνθρωποι που αγαπούν τον πόλεμο, την εξουσία ή τον πλούτο, κι άλλοι που αγαπούν τον φτχωό, τον πονεμένο, τον βασανισμένο συνάνθρωπό τους.

Ένα ευφάνταστο παραμύθι που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Ένας καθρέφτης της δικής μας καρδιάς και των άλλων.



ΑΘΗΝΑ


Σάββατο 20.04.2013 / Ώρα 12:00
ΑΘΗΝΑ (ΣΤΑΔΙΟΥ 24) - ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ



Μετά την αφήγηση της Βασιλικής Νευροκοπλή, θα ακολουθήσει ένα πολύχρωμο διαδραστικό παιχνίδι με την εικονογράφο Αθηνά Ρομπιέ όπου θα ζωγραφίσει το κάθε παιδί την δική του καρδιά!


Για παιδιά από 6 ετών.
Είσοδος ελεύθερη.










No comments:

Post a Comment

Σχόλια