Labels

Sunday, April 7, 2019

Ο Λαμπερός πολεμιστής στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης - 7/03/19



Σας περιμένουμε όλους!!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
11:00-14:30 & 17:00-19:00  Φιλαναγνωστικές δραστηριότητες από τους μαθητές τουΠαιδικού μας Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού μας Σχολείου.
12:30 Χαιρετισμός
12:45 Η συγγραφέας Βασιλική Νευροκοπλή παρουσιάζει το παραμύθι «Ο λαμπερός πολεμιστής» (εκδ. Λιβάνη) ένα παραμύθι για το χάρισμα της διαφορετικότητας.
13:00  «Ο ποντικός και η θυγατέρα του». Παρουσίαση του μύθου από τη μουσικό του Σχολείου, Μαρία Γκόγκα, με τους μαθητές του Νηπιαγωγείου μας.
13:15  «Με το Φι και το Ι, με το Λάμδα και το Ο…». Τη συνέχεια στο ρυθμικό ποίημα θα πουν οι μαθητές από το 4ο τμήμα της Γ΄ Τάξης του Σχολείου μας και θα παρουσιάσουν τη διαδρομή που περπάτησαν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στην Ευέλικτη Ζώνη με θέμα «Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία». Στη συνέχεια θα διαβάσουν αποσπάσματα από το παραμύθι που έγραψαν και εντάχθηκε στο Ανθολόγιο Παραμυθιών «Ο πολύχρωμος κήπος 50 παραμυθάδων». (εκδfrog)
13:45  Η συγγραφέας Δελίνα Βασιλειάδου παρουσιάζει την ιστορία «Ρόμι και Μιράντα», μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και τη φιλία. (εκδΜιχ. Σιδέρη)
14:00  Απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές του Νηπιαγωγείου μας





18:00  «Ένα βιβλίο γεννιέται…». Η διαδρομή ενός βιβλίου από τη «σύλληψη» στο μυαλό του συγγραφέα, την αποτύπωσή του στο χαρτί, την εικονογράφηση, ως τα ράφια του βιβλιοπωλείου και την ανάγνωσή του…. 
Η συγγραφέας Νίνα Ζαφειρίου  με την «Ονειροπαγίδα», η εικονογράφος Λία Φωτιάδου  με τις ζωγραφιές της και ο εκδότης Χρίστος Βάρφης (εκδόσεις Βάρφης)  θα είναι οι οδηγοί μας σ’ αυτό το ταξίδι. 

18:45  «Ο ποντικός και η θυγατέρα του». Παρουσίαση του μύθου από τη μουσικό του Σχολείου, Μαρία Γκόγκα, με τους μαθητές του Νηπιαγωγείου μας.
19:00  Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Πρότυπου Ωδείου μας, μας προσκαλούν να καλωσορίσουμε όλοι μαζί την Άνοιξη. Θα ακουστούν υπέροχες μελωδίες από το βιολί, το πιάνο, την κιθάρα, τα κρουστά και το βιολοντσέλο.

No comments:

Post a Comment

Σχόλια