Labels

Tuesday, January 26, 2016

Ο Αχτιδοϋφαντής - blog Αγαπημένα παιδικά βιβλία

Ένα όμορφο παραμύθι, για τα όνειρα, την ομορφιά και την καλοσύνη, που σαν ήλιος ζεσταίνει τις καρδιές των ανθρώπων.
Ένα παραμύθι για όλα εκείνα που κάνουν την κάθε μέρα να ξημερώνει με λαχτάρα. Για όλα εκείνα τα μικρά ή τα μεγάλα, τα δύσκολα ή τα αυτονόητα που κάνουμε και γεμίζουν χαρά τις ζωές μας και τις ζωές των άλλων.
Ένα παραμύθι για τα χαρίσματα και τις δωρεές που μας δίνονται. Για την αόρατη σκέπη της θείας πρόνοιας, αλλά και την ελευθερία της θέλησης και της βούλησης του καθενός. Για την επιλογή που έχουμε στα χέρια μας και τον δρόμο που ακολουθεί η καρδιά μας. Για την καλοσύνη που επιστρέφει να μας βρει πολλαπλασιασμένη, μπολιασμένη με την ευτυχία, την ευγνωμοσύνη και τα χαμόγελα εκείνων που τη δέχτηκαν. 
Μια μαγευτική, ποιητική αφήγηση, ένα επεισόδιο από όνειρο. Το όνειρο που μοιραζόμαστε όλοι οι άνθρωποι. Το όνειρο για ένα κόσμο ειρηνικό, χαρούμενο, φωτεινό, που η ηλιαχτίδα του καθενός, αυτή που κρύβεται βαθιά στην καρδιά του, θα μπορέσει να ανθίσει και να πλέξει μια όμορφη, αληθινή ζωή. Kαι μακάρι να συναντήσει κι άλλες ηλιαχτίδες στο ταξίδι της και με αυτές να ανάψει τη φλόγα της δημιουργίας, της αλληλεγγύης, της συνύπαρξης.
Μια μαγευτική ιστορία για την ελπίδα. Πως κάποτε θα ξημερώσει η μέρα που η καλοσύνη θα βρει τρόπο να τρυπώσει στην καρδιά του καθενός μας και θα μπορέσουν επιτέλους οι άνθρωποι να γείρουν στο πλευρό του διπλανού τους ευτυχισμένοι, παραδομένοι στην ασφάλεια της συντροφικότητας.
Συγγραφέας: Βασιλική Νευροκοπλή
Εικονογράφος: Αιμίλία Κονταίου
Εκδόσεις: Λιβάνη


No comments:

Post a Comment

Σχόλια