Labels

Friday, October 14, 2022

Πνευματικό συμπόσιο για τον Αρχιμανδρίτη Γεννάδιο Διακάκη στη Μονή Βλατάδων.


Την ανεξίτηλη μνήμη του σεβασμίου Γέροντος Αρχιμανδρίτη π. Γενναδίου Διακάκη (1916-1984) θα τιμήσουν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 με Θεία Λειτουργία και πνευματικό συμπόσιο στην Ιερά Μονή των Βλατάδων (Θεσσαλονίκη) όσοι είχαν την εξαιρετική ευλογία να μαθητεύσουν κοντά του και να εμπνευσθούν από το παράδειγμά του.
Ο εμβληματικός κληρικός καταγόταν από επιφανή οικογένεια της Θεσσαλονίκης, είχε σπουδάσει φιλολογία, θεολογία και ιατρική, ήταν γλωσσομαθής και υπηρέτησε ως αλεξιπτωτιστής έφεδρος αξιωματικός στη Μέση Ανατολή στο Ρίμινι και στη Κορέα.
Σε ώριμη ηλικία εντάχθηκε στον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου διακρίθηκε για τη φιλάνθρωπη ποιμαντική του διακονία, το εκκλησιαστικό του ήθος, το ανοικτό πνεύμα του και την αγιοπνευματική του εμπειρία.
Πρόγραμμα
7.30 – 10.00: Θεία Λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση
10. 00 – 10.30: Διάλειμμα
10.30 – 13.00-Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών: ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και άλλα πνευματικά παιδιά του μακαριστού Γέροντα σκιαγραφούν την προσωπικότητά του.
Συντονιστής: ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.
13.00: Δεξίωση


https://www.orthodoxianewsagency.gr/ieres-mones/pneymatiko-symposio-gia-ton-arximandriti-gennadio-diakaki-sti-moni-vlatadon/?fbclid=IwAR3PqUf59QAloROgUrdqQFbxeRcg_EJDOKmEiz5zqw2YAYuG-OhJntpbJMs


No comments:

Post a Comment

Σχόλια