Labels

Monday, December 26, 2011

"Ένα παιδί ξαναγεννήθηκε..."




Η επτάχρονη Μέρι Γιουλάντα, γνωστή και, ως Γουάτι, εξαφανίστηκε όταν το τσουνάμι σχεδόν εξαφάνισε τη συνοικία όπου διέμενε στο δυτικό Άτσεχ. Μετά από ημέρες άκαρπων ερευνών, οι γονείς της εγκατέλειψαν τις ελπιδες να την βρουν ζωντανή.

Η Γουάτι επέζησε και επί επτά χρόνια τη μεγάλωνε μία γυναίκα η οποία την υποχρέωνε να ζητιανεύει, υποστήριξε ο παππούς της Ιμπραήμ. "Η εγγονή μου ήταν υποχρεωμένη να ζητιανεύει μέχρι αργά το βράδυ. Όταν δεν μπορούσε να εξασφαλίσει αρκετά χρήματα, την χτυπούσαν", τόνισε ο ίδιος.

Η Γουάτι επανενώθηκε με την οικογένειά της την Τετάρτη όταν μεταφέρθηκε στο γραφείο του επικεφαλής του χωριού στο Δυτικό Άτσεχ από ανθρώπους που την βρήκαν να τριγυρνά άσκοπα στο δρόμο. Όταν τη ρώτησαν, απάντησε πως αναζητά τους γονείς της στην Μεουλαμπόχ, πρωτεύουσα του δυτικού Άτσεχ, αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί κανένα όνομα συγγενή της πλην εκείνο του παππού της Ιμπραήμ.

Ο Ιμπραήμ το πληροφορήθηκε, μετέβη στο γραφείο των τοπικών αρχών και η μητέρα του κοριτσιού, η Γιουσνιντάρ, την αναγνώρισε από κάποια σημάδια που είχε από την γέννησή της στο λαιμό και στο πόδι και μια ελιά στον κρόταφο.


Πηγή:
http://aerapatera.wordpress.com/2011/12/26/τὰ-χριστούγεννα-τῶν-ποιητῶν-δημήτρ/

1 comment:

Σχόλια