Labels

Friday, December 19, 2008

"Το Παραμύθι της Μουσικής" τώρα και σε cd από το Εν Χορδάίς



Έχω την μεγάλη χαρά να σας ανακοινώσω και εν μέρει να σας παρουσιάσω την νέα μας δουλειά."Το παραμύθι της μουσικής" που μέχρι τώρα ήταν γνωστό ως βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα κυκλοφορεί σε βιβλιοπωλεία και δισκοπωλεία και σε cd.


Τα τέσσερα πρώτα track του cd περιλαμβάνουν το κείμενο του Παραμυθιού αφηγούμενο από τη συγγραφέα και την ηθοποιό Δέσποινα Σαραφείδου και συνοδευμένο από τις νέες μουσικές συνθέσεις του Κυριάκου Καλαϊτζίδη, ερμηνευμένες από το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς», καθώς και γνωστά κομμάτια της Μεσογειακής μουσικής από ξένους δεξιοτέχνες. Τα υπόλοιπα track συνιστούν κατ’ ουσία ένα β΄ μέρος όπου περιέχει μόνον τη μουσική, ώστε να μπορεί ο ακροατής να την ακούσει και αυτόνομα ή ο εκπαιδευτικός να την διδάξει σε συνδυασμό με το ομώνυμο βιβλίο που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οργανισμό Λιβάνη.

Μία ακόμα ξεχωριστή παραγωγή του βραβευμένου, από το RADIO FRANCE για το 2008 με το Prix France Musique des Musiques Du Monde, μουσικού σχήματος «Εν Χορδαίς» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, και τον ομώνυμο Πολιτιστικό Οργανισμό. Οι νέες συνθέσεις του Κυριάκου Καλαϊτζίδη συνταιριάζονται αρμονικά με γνωστά κομμάτια της Ανατολικής και Δυτικής Μεσογείου (Do zarbi Bayât-e tork, Ya mersal el marasil και Ya soi desposado, Pavana) όπως και η ερμηνεία τους από το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» «παντρεύεται» αυτή των προσκεκλημένων μουσικών από τη Μεσόγειο (Imane Homsy – κανονάκι, Misirli Ahmet – τουμπελέκι, Lluis Coll – κορνέτο, Pietro Prosser μεσαιωνικό λαούτο κ.α.).


Αν ανοίξετε τον ηχο του υπολογιστή σας θα πάρετε μια γεύση από το cd μας. Είναι το πρώτο τρακ, η αρχή του παραμυθιού δηλαδή.
Μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες είχα την μεγάλη χαρά να παρουσιάσω το Παραμύθι ως προσκεκλημένη συγγραφέας από διάφορα σχολεία στα παιδιά.
Επισκέφτηκα μ' αυτήν την αφορμή σχολεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Κατερίνης, της Επανωμής και του αγ.Βασιλείου τελευταίο σήμερα το πρωί.
Οι παρουσιάσεις γίνονταν με την αφήγηση του παραμυθιού από εμένα παράλληλα με την μουσική από το cd και την προβολή των εικόνων του βιβλίου.
Συνάντησα μεγάλη ποικιλλία κτιριακών υποδομών, τεχνικής υποστήριξης, φιλοξενίας και παιδιών που νομίζω πως φτάσανε περίπου τα χίλια στο σύνολό τους.
Κάποιες φορές οι δυσκολίες ήταν μεγάλες, αλλά τις παλέψαμε όλες.
Αυτό όμως που θεωρώ σημαντικό να ειπωθεί εδώ είναι πως όποιες και να ήταν οι συνθήκες, από τις πλέον ευοίωνες μέχρι τις πλέον δύσκολες, ένα ήταν το κοινό χαρακτηριστικό σε όλες αυτές τις παρουσιάσεις και αυτό αξίζει να σημειωθεί:
Παιδιά και δάσκαλοι τις παρακολουθούσαν με κρατημένη την ανάσα, ακόμα και όσοι δεν ήταν καθόλου υποψιασμένοι ή προσήλθαν χωρίς ιδιαίτερη διάθεση.
Όλοι στο τέλος ήταν σαν μαγεμένοι και συγκινημένοι βαθιά. Είδα όλους τους μεγάλους να αλλάζουν, να μεταμορφώνονται. Είδα τα παιδιά να μεθούν και να χαίρονται πάρα πολύ και εντυπωσιάστηκα από το μουσικό τους αίσθημα όπως και από τις μοναδικές ερωτήσεις που μου έκαναν στο τέλος.
Κάποια παιδιά μού είπαν πως είναι η πρώτη φορά που σκέφτονται να γίνουν συγγραφείς όταν θα μεγαλώσουν και αυτό με συγκίνησε πολύ.
Ενδεχομένως σε άλλο ποστ να γράψω τις απορίες των παιδιών που ήταν σπουδαίες καθώς και την προσπάθειά μου να τις απαντήσω.
Προς το παρόν σταματώ εδώ. Και από εδώ ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά όλους τους εξαιρετικούς συνεργάτες μου για την φοβερή δουλειά που έκαναν. Όχι μόνον τους μουσικούς όλους, αλλά και τον Νικόλα που παραχώρησε την εικόνα του εξωφύλλου, τον Νίκο που σχεδίασε το cd και τους τεχνικούς του στούντιο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που εργάστηκαν ατελείωτες ώρες, ώστε αυτό το cd να είναι ένα εργόχειρο ψηλοκεντημένο νότα νότα, λέξη λέξη. Τον Θωδ που επιμελήθηκε την εκφορά του λόγου μας, την Δέσποινα που μοιράστηκε μαζί μου την αφήγηση. Πρώτα και πάνω από όλους τον Θεό, που μας έδωσε την δύναμη και την αγάπη να πραγματοποιήσουμε ένα μεγάλο μας όνειρο.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

55 comments:

  1. Βασιλικη μου
    με τις ευχες μεσ απ την καρδια μου
    ο καινουργιος χρονος να σου χαρισει πρωτα απ ολα ΥΓΕΙΑ και μετα οτι επιθυμει η ψυχουλα σου.
    Ακομα να βρω τα βιβλια σου :(
    Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μπορω να τ αποκτησω. Εκανα παραγγελια στις εκδοσεις Λιβανη, πριν απο πολλες μερες, αλλα τιποτα...

    Τελος παντων δεν θα το βαλω κατω. Θα τα παραγγειλω σε βιβλιοπωλειο να μου τα φερουν.
    Απιθανη η μουσικουλα του παραμυθιου.
    Φιλια πολλα.

    ReplyDelete
  2. Αλίκη μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες μου και αντεύχομαι τα περί υγείας και χαράς και δύναμης!
    Σου το έχω ξαναγράψει, αλλά μάλλον δεν το διάβασες, μπες στο μέηλ μου και δώσε μου στοιχεία να το κοιτάξω προσωπικά το πρόβλημα, να μεριμνήσω κι εγώ.
    Καλά Χριστούγεννα!

    ReplyDelete
  3. ΠΟλύ ωραία δουλειά, Βασιλική μου...
    Καλή επιτυχία, καλοτάξιδο...Και η μουσική είναι πολύ όμορφη...
    Καλό βράδυ να έχεις, σε φιλώ...
    Καλή Κυριακή αύριο...

    ReplyDelete
  4. Πολύ ωραία είδηση..και ότι πρέπει αυτό το cd για ένα δώρο στις γιορτές που έρχονται..
    Καλά Χριστούγεννα και σε σένα Βασιλική να περάσεις όμορφα, ότι κ αν κάνεις, όπου κ αν θα πάς, όπως εσύ επιθυμείς..Αγάπη και υγεία.
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  5. Βγήκε την πιο κατάλληλη στιγμή.
    Είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορεί να κάνει κάποιος αυτές τις μέρες σε ένα παιδί. Όπως φαίνεται είναι καταπληκτικό το αποτέλεσμα. Θα ήταν κρίμα αυτή η μουσική να αποτελεί προνόμιο μόνο όσων την άκουσαν ή θα την ακούσουν ζωντανά. Πάρα πολλές οι καινοτομίες που έφερε αυτό το παραμύθι, που η ιστορία του είναι κι αυτή ένα παραμύθι που συνεχίζεται.

    Καλή επιτυχία στο cd και ολόψυχες ευχές για ευτυχισμένα Χριστούγεννα

    ReplyDelete
  6. Artanis μου, χαίρομαι που σου αρέσει και εύχομαι καλή βδομάδα και καλά Χριστούγεννα! Άντε, μπήκαμε στην τελική ευθεία!

    ReplyDelete
  7. Roadartist μου, εδώ θα είμαστε, εδώ θα χαρούμε τις γιορτές και θα πάρουμε τις ανάσες μας με το καλό, θα δουλέψουμε ήσυχα λέμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα που θα είναι μικρό και τριανταφυλλένιο, -έτσι λέω γιατί το επόμενο είναι κάτι εντελώς χειροποίητο και για να δούμε...
    Αγάπη να έχουμε και όλα έρχονται!
    Πάλι καλά Χριστούγεννα και πάντα!

    ReplyDelete
  8. Φίλε μου καλέ, αργήσαμε λίγο και ελπίζω πως θα προλάβουμε να μέσα στις επόμενες δυο τρεις μέρες να το στείλουμε στα μαγαζιά γιατί κι εγώ πιστεύω πως είναι πολύ ωραίο δώρο για ένα παιδί, αλλά και για μεγάλους μιας και το μισό cd έχει μόνο τη υπέροχη μουσική του Κυριάκου, αλλά και το πρώτο μέρος με το παραμύθι νομίζω πως πολλούς μεγάλους θα ευχαριστήσει.
    Με το καλό, λοιπόν!
    Πάλι και πάλι Καλά Χριστούγεννα! Να αξιωθούμε να τα ζήσουμε!

    ReplyDelete
  9. Ναι και για τους μεγάλους θα είναι απόλαυση η ακρόαση. Σε αυτούς αναφερόμουν κυρίως όταν έλεγα πως θα ήταν κρίμα να μην μπορούν να χαρούν κι άλλοι την ακρόαση. Μακάρι να έβγαινε και σε dvd η παράσταση.
    Πολλές ευχές

    ReplyDelete
  10. Τίποτα δεν συγκρίνεται με τον πόνο της γέννας, όπως και τίποτα δεν συγκρίνεται με την χαρά της γέννησης του νέου παιδιού!
    Το πήρα το απόγευμα το μωράκι μου το μικρό στα χέρια, πέταξα για να το πάω να το πάρω... Είναι μικρό, τρυφερό, είναι ένα κουκλί απίθανο! Κι εγώ μια μαμά μεθυσμένη!
    Με τη Χάρη του Θεού, πραγματοποιήθηκε ένα πολύ ΄μεγάλο μας όνειρο!
    Αισιοδοξούμε πως θα φτάσει αύριο το απόγευμα στον Ιανό της Αθήνας και στα άλλα μαγαζιά και πόλεις μάλλον μετά τα Χριστούγεννα. Στην Θεσσαλονίκη βέβαια από αύριο με το καλό. Δόξα δόξα δόξα τω Θεώ!

    ReplyDelete
  11. Καλά και ταξιδιάρικα Χριστούγεννα να έχεις Βασιλική μου.
    Εύχομαι κάθε σου λαχτάρα να γεμίζει τις μέρες σου και να μπορείς μαζί μας να μοιράζεσαι κάποιες από αυτές μέσα από τις λέξεις σου που μας μαγεύουν.

    Να χαίρεσαι τους δικούς σου ανθρώπους και να χαρίζεις χαμόγελα.

    Φιλιά :-)))

    ReplyDelete
  12. Καλοτάξιδο Βασιλική μου το παραμύθι της μουσικής, όπως αξίζει σε κάθε έργο που σκοπός του είναι να αγγίξει τις ψυχές.
    Καλές γιορτές και ο χρόνος που έρχεται να σε βρει γεμάτη υγεία, έμπνευση και ενέργεια για νέες δημιουργίες.
    Σε φιλώ

    ReplyDelete
  13. Kalynama μου είσαι και καλή και νάμα... Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ωραίες σου ευχούλες. Ό,τι μπορώ στ' αλήθεια θέλω να το μοιράζομαι, αλλοιώς δεν μπορώ...
    Να είσαι καλά κι εσύ και οι δικοί σου και να χαμογελάμε όλοι κλέβοντας λίγο από το μεγάλο γέλιο των παιδιών που το μοιράζουν γενναιόδωρα!
    Καλές γιορτές και με πολλή αγάπη!

    ReplyDelete
  14. Eleni μου καλή πολύ σ' ευχαριστώ! Κι εσύ να είσαι γερή και δυνατή και δημιουργική και όλα καλά να τα βλέπουμε, το καλό να ακολουθούμε! Καλές γιορτές!

    ReplyDelete
  15. Να το χαίρεσαι και να το καμαρώνεις το μικρό σου.
    Πολλοί να είναι κι εκείνοι που θα το γνωρίσουν και θα το χαρούν.

    ReplyDelete
  16. Ευχαριστώ ευχαριστώ!
    Τρέχωωωωωωωωωωωω! Φιλιά!

    ReplyDelete
  17. Βασιλική μου, χρόνια σου πολλά, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2009...Καλά να περνάς...
    Σε φιλώ...

    ReplyDelete
  18. Πέρασα για Χριστουγεννιάτικες ευχές και διάβασα για το cd σου και πολύ το χάρηκα. Πολύ ωραίο για Χριστουγεννιάτικο δώρο! (Θα το πάρω κατ'αρχήν για μένα). Είχα δει την παράσταση και είχα ενθουσιαστεί.

    Σου εύχομαι πολύ όμορφα Χριστούγεννα και κάθε καλό για την καινούργια χρονιά:))

    ReplyDelete
  19. Καλή Χριστού Γέννα μέσα σε κάθε σπήλαιο καρδιάς για να φωτίσει η Ζωή μας Ανέσπερο Φως!!!
    Χρόνια πολλά!!!

    ReplyDelete
  20. Artanis χρόνια πολλά με όλα τα καλά στο καλάθι της καρδιάς μας για το 2009!

    ReplyDelete
  21. Άστρια, χρόνια πολλά και κάθε καλό!
    Αν είσαι Αθήνα το cd θα το βρεις στον Ιανό και στην Εστία. Φιλιά!

    ReplyDelete
  22. Onisimos, χρόνια πολλά και καλά και κατάφωτα από το Φως του Θείου Βρέφους!

    ReplyDelete
  23. Άπειρες τε και διάπυρες κατά Κύριον ευχές & για την οικοδέσποινα & για τους συνταξιδιώτες όλους.
    Χριστός ετέχθη δι` ημάς! Χρόνια πολλά και καλά & πάντα με υγεία για όλους μας!

    ReplyDelete
  24. akb8862 μου, σ' ευχαριστούμε πολύ!
    Η τρυφερότητα του Θείου Βρέφους να είναι πάντα στην καρδιά μας!

    ReplyDelete
  25. Γιατί στον "οίκο αντοχής" δεν επιτρέπετε σχόλια ανωνύμων;
    Οι διαδικυακοί χρήστες που δεν έχουν λογαριασμό μπλόγκερ δεν μπορούν να μπουν στο παιχνίδι;
    Για την περίπτωση υβριστικών σχολίων σας υπενθυμίζω ότι υπάρχει η λειτουργική δυνατότητα του μετριασμού τους.

    ReplyDelete
  26. To cd που περιμέναμε!

    Είναι όμορφο να μπορείς να πραγματοποιείς τις επιθυμίες σου, τα όνειρά σου!

    Πάντα έτσι εύχομαι και σου έχω μια μικρή έκπληξη που την κρατάω για την πρωτοχρονιά.

    Να είναι κοντά σου πάντα η Υγεία, η Αγάπη, η χαρά και τα όνειρα!

    Φιλάκια

    ReplyDelete
  27. Ανώνυμε, χρόνια σου πολλά!
    Πάει πολύς καιρός που είχα δώσει ένα κείμενο στον οίκο αντοχής και έκτοτε δεν έχω καμία σχέση, οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Σε καταλαβαίνω και το βρίσκω άδικο...

    ReplyDelete
  28. Αλεξάνδρα μου σ' ευχαριστώ πολύ για τις ωραίες σου ευχούλες!
    Ξέρεις βέβαια, εγώ δεν προγραμματίζω τίποτα... Μόνα τους γίνονται όλα. Απλώς ξεκινάω να κάνω αυτό που αγαπάω και δουλεύω πολύ γι' αυτό. Μετά γίνεται και η χαρά είναι όντως πολύ μεγάλη!
    Με την ευχή του Θεού να πορευόμαστε και εσύ κι εγώ και όλα καλά και αγαθά να τα ζούμε!
    Μ' αρέσουν πολύ οι εκπλήξεις και θα περιμένω και την δική σου! Φιλιά!

    ReplyDelete
  29. Ωραίο παραμυθάκι.
    Ευτυχισμένο να είναι το 2009, από κάθε άποψη.
    Angel kiss

    ReplyDelete
  30. Α τι καλά!

    Θα σπεύσω κι εγώ- έτσι ή αλλιώς το Τέμπο Κόκκινο ήταν δώρο πρώτης τάξης, το ίδιο και το της Μουσικής και τώρα τα παίρνουν γαϊτανάκι... πόσο μάλλον και σε cd το δεύτερο!

    Οσο για το άλλο που ξέρεις, περιμένω να περάσουν τα... εσωτερικά "σφαξίματα" και θα σου πω αμέσως!

    (τι να γίνει, στο Αθενς μας τρώνε οι χαϊλίκιοι εγωϊσμοί και οι λουσο-μικροπρέπειες, τι να λέμε τώρα...)

    ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ

    ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ,

    ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

    ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ!

    (και ειδικά φιλιά στα μικρά, μου έχουν κλέψει την καρδιά λέμε!)

    ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ φιλενάδα μου γλυκειά, Ο Θεός είναι μαζί σου!

    ReplyDelete
  31. Α! Και μες το πνεύμα των εορτών, να κάνω και μια τριανταμία, έστω σχολιαστική!

    (άντε με το καλό να αξιωθώ να παίξω μια φορά μπλακ τζακ, να πιάσω και 21, που τραβάω από 19 η ηλίθια, ελπίζοντας ότι και οι μικροί σε τούτη τη ζωή αξίζουν μια καλή τύχη, μια νίκη!)

    ReplyDelete
  32. Aurangel χρόνια πολλά και ευτυχισμένα, γεμάτα χαρά! Καλώς όρισες και σ' ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  33. Καλώς το Αφροδιτάκι μου το υπέροχο!
    Που λες μια μέρα θα γράψω την ιστορία αυτού του παραμυθιού της μουσικής, γιατί είναι ένα έργο ολόκληρο το πώς γεννά θαύματα διαρκώς και πώς ακριβώς πριν γεννήσει ένα θαύμα περνάει των παθών του τον τάραχο!!! Δεν ξέρω γιατι ειδικά σ' αυτό συμβαίνει έτσι, αλλά είναι κάτι το απίστευτο τι περνάει το μικράκι μου σε κάθε του βήμα...
    Μου έδωσες μεγάλη χαρά που ήρθες, το ξέρεις καλά και σου εύχομαι ολόψυχα νίκες πολλές μικρές και μεγάλες, αγάπη ατελείωτη, σπίτι κουκλί και φιλιά άπειρα στα ζουζουνάκια σου τα όμορφα!
    Καλή χρονιά αγαπημένη μου, καλή και ευλογημένη σε κάθε στιγμή της!

    ReplyDelete
  34. Γεια σου! Έπεσα πάνω σου τυχαία και δεν κρατήθηκα να μην πω κι εγώ μια κουβέντα!
    Πολλά πολλά μπράβο και χαμόγελα, όχι μόνο για το cd αλλά και για τα βιβλία και για όλα.
    Αγαπάμε τα παιδικά βιβλία και σίγουρα και τους δημιουργούς τους!
    Αν έρθετε στην Αθήνα για παρουσίαση μη ξεχάσεις να μας ενημερώσεις.

    ReplyDelete
  35. librarian Καλώς όρισες και χρόνια σου πολλά με πολλά αγαπημένα βιβλία και αγαπημένους συγγραφείς!
    Σ' ευχαριστώ και για την επίσκεψη και για τον ενθουσιασμό και τα λέμε με κάθε ευκαιρία!

    ReplyDelete
  36. Πολύ όμορφο το παραμύθι, απαλή η μουσική, ξάστερη η παρουσίαση.

    Πολύ μου άρεσε. Καλή σου συνέχεια και με ευχές για τις μέρες του δωδεκαήμερου.

    ReplyDelete
  37. Είπα να ρίξω μια τελευταία ματιά πριν αποσυρθώ εις τα ενδότερα και να που βρίσκω το Μανιτάρι του βουνού το όμορφο!
    Σ'ευχαριστώ που ήρθες απ' το σπιτάκι μου και χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το παραμυθάκι και η μουσική του.
    Εγκάρδιους χαιρετισμούς και ευχές για να ζήσεις όπως το λαχταρά η καρδιά σου τις μέρες που έρχονται, τις στιγμές τους όλες. Καλή και καλόκαρδη χρονιά!

    ReplyDelete
  38. Να ζεις αιωνια στο φως
    ευχομαι απ την καρδια μου!

    ..και ολα τα καλα του Ουρανου!

    ξημερωνει γιορτη..
    χαμογελω,εισαι στη σκεψη

    ReplyDelete
  39. Xρόνια πολλά στην εορτάζουσα οικοδέσποινα,
    ευχές καρδιακές για κάθε καλό,
    και συγχαρητήρια και για την έκδοση-κυκλοφορία του νέου ψηφιακού δίσκου...,με το καλό και σε άλλα,
    χρόνια πολλά και πάλι, καλή χρονιά...

    ReplyDelete
  40. Νηφάλια Μέθη μου, πολύ σ' ευχαριστώ!
    Όλοι μας να ζούμε πάντα στο Φως και ούτε μια στιγμή μακριά του τον καινούριο χρόνο!

    ReplyDelete
  41. Aerapatera μου αγαπημένε, ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου για τις ευχές σου!
    Περιμένοντας τον καινούριο χρόνο και τα κουμπαράκια μας από τη Μήλο, βρήκα λίγο χρόνο ανάμεσα στα μαγειρέματα της γιορτής και είπα να ρίξω μια ματιά, που μου έφερε την αγάπη!
    Να είσαι πάντα γερός, δυνατός και χαμογελαστός! Καλή χρονιά μας!

    ReplyDelete
  42. Χρονια πολλα για την ονομαστικη σου εορτη Βασιλικη!
    Οτι ποθείς! Πάντα να έχεις υγεία και αγάπη γύρω σου, μέσα σου!! Καλή χρονιά!

    ReplyDelete
  43. Διπλή γιορτή για σένα, διπλές χαρές από την περασμένη να έχεις τούτη τη χρονιά.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

    ReplyDelete
  44. Βασιλική, χρόνια πολλά για την ονομαστική σου εορτή, και εύχομαι το 2009 να φέρει αγάπη, υγεία, και .. δώρα πολλά καμωμένα από την πένα της ψυχής σου!

    ReplyDelete
  45. Βασιλικούλα μου, Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου και Καλή Χρονιά!

    Διαβάζω τα βιβλία σου και σε έχω δίπλα μου όλη αυτή τη χρονιά που ήταν δύσκολη για μένα. Σε πεθύμησα πολύ και αν μπορέσεις θα ήταν ωραία να βρεθούμε για καφεδάκι!

    Να είστε όλοι καλά και εύχομαι το 2009 να ζωγραφίζει μόνο χαμόγελα στα χείλη σας!

    ReplyDelete
  46. Basilikoula Xronia Polla ke Eftixismenos o Kenourios Xronos, me poli agapi, paramithia, eftixia ke epaggelmatiki epitixia!!

    ReplyDelete
  47. Roadartist μου σ' ευχαριστώ πολύ για τις ωραίες ευχούλες! Καλη χρονιά και σ' εσένα γεμάτη από χαρές και δημιουργίες, υγεία και κάθε προκοπή!

    ReplyDelete
  48. Sοt μου, σ' ευχαριστώ για τις διπλές ευχές! Μακάρι και σ' εσένα να είναι όλα τα καλά τουλάχιστον διπλασιασμένα! Καλή χρονιά φίλε μου!

    ReplyDelete
  49. Νικόλα μου πολύ σ' ευχαριστώ! Γεροί να είμαστε και προς το παρόν το 2009 έχει πολύ ευοίωνες προβλέψεις... Με τη Χάρη του Θεού και γεροί να είμαστε! Καλή χρονιά γεμάτη δώρα που θα αξιωθούμε να τα κρατήσουμε όπως τους αξίζει!

    ReplyDelete
  50. Boutsouka μου καλή, πάει η δύσκολη χρονιά, έφυγε πια οριστικά! Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά ο νέος χρόνος να σου φέρει χαρά μεγάλη! Να τον περπατήσεις με δύναμη και όπως μου ευχήθηκαν κι εμένα χθες: το βάρος μάλαμα!
    Ε, κάπως θα τα καταφέρουμε να πιούμε και τον καφεδάκο μας, πού θα πάει;
    Φιλιά κι ευχαριστίες πολλές!

    ReplyDelete
  51. Μενέλαε, πολύ σ' ευχαριστώ! Σου εύχομαι ολόψυχα ό,τι επιθυμείς να το δεις να πραγματοποιείται με τον καλύτερο τρόπο! Πάντα με χαρά και χαμόγελο στην καρδιά και στο πρόσωπο!

    ReplyDelete
  52. Βασιλική μου Χρόνια Πολλά, με μάτια ψηλά, με μέτωπο φωτεινό, με έμπνευση ρωμαλέα, με βλέμμα ευθύβολο, με πίστη κρουσταλλένια, με ελπίδα εφτάχρωμη, με αγάπη κεντημένη.
    Και στην οικογένειά σου επίσης, στον Κυριάκο: καλές υπομονές (είδα το blog του Δαβαράκη και καμάρωσα, συγχαρητήρια)
    Πολλά φιλιά
    Μπάμπης Ανδρεάδης

    ReplyDelete
  53. Βασιλική μου, άργησα λίγο ,μα δεν σε ξέχασα...Εχω & γω πατέρα & γιο Βασίληδες. Μα δεν ήταν μόνον αυτό. Πολλά με τσάκισαν τέλη 2008( αν δεις στα μπλογκς μου από τις 16 ΙΟΥΛ ώς την τελευταία μέρα του τρισκατάρατου 2008).
    Μα σήμερα γιορτάζοντας και την 21 επέτειο του γάμου μου & αφού έκανα & σχετικό ποστ (στο β! μπλογκ μου) ξέκλεψα λίγο χρόνο και να σου αφήνω τις πιο θερμές ευχές μου τόσο για την ονομαστική σου εορτή όσο & για ένα ευτυχές Νέο Έτος γεμάτο υγεία, δημιουργία & ό,τι άλλο ποθούμενο.

    " Χριστός Ετέχθη" δι ημάς!

    Υ.Γ: Κάποια στιγμή θα σου στείλω και ένα μέιλ. Δεν επείγει. Κάτι θέλω να σου πω. Θα δεις.

    Να μαστε γεροί και ο Κύριος μας να μας κραταιώνει & να μας ελεεί. Αμήν !

    ReplyDelete
  54. Μπάμπη μου χρυσέ, τι ευχές είναι αυτές;;; Γονάτισα από την ομορφιά τους....
    Πολύ σ' ευχαριστώ, πάρα πολύ!!!
    Και το κείμενο του Άρη είναι όντως καταπληκτικό, μας συγκίνησε αμφότερους...
    Να εύχεσαι πάντα και να έχεις όλη τα δώρα και την αγάπη πλούσια!
    -Άντε, και από κοντά!

    ReplyDelete
  55. akb8862 μου σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχούλες και να χαίρεσαι τους δικούς σου Βασίληδες!
    Τα δύσκολα έρχονται για να χαιρόμαστε ακόμα πιο πολύ τα ωραία και χαριτωμένα. Θάρρος και ελπίδα να έχουμε και ο Θεός έχει για όλους μας. Να περάσουν και να μείνουν πίσω όλες οι στεναχώριες και να αξιωθούμε την χαρά και την Χάρη! Χρόνια ποολά, καλή χρονιά και με την ευχούλα πάντα και του κυρ Αλέξανδρου που σήμερα τιμούμε την μνήμη του!

    ReplyDelete

Σχόλια