Labels

Sunday, May 16, 2010

5ο Ελληνικό Συνέδριο Bookcrossing


Προγραμμα Συνεδριου
Παρασκευή 21 Μαΐου
Ώρα: 19:00Τι: Καφές καλωσορίσματοςΠού: Café Bazaar, Πλατεία Άθωνος, Παπαμάρκου 34Πληροφορίες: Υποδεχόμαστε, φιλιόμαστε, αγκαλιαζόμαστε. Το 5ο Ελληνικό BC Συνέδριο αρχίζει! Θα πάρεις και τη goodie bag σου. Θα έχω και κλήρωση για το Kindle και έκθεση φωτογραφίας από το φωτογραφικό μου διαγωνισμό με θέμα "Βιβλίο στο αστικό τοπίο" και απονομή στους νικητές. Μην ξεχάσεις το τυλιχτό σου βιβλίο! Πληροφορίες γι' αυτό στα FAQs.

Σάββατο 22 Μαΐου
Ώρα: 11:00Τι: Μαζική απελευθέρωση/βόλτα στην Άνω ΠόληΠού: Είσαι Σαλονικιός; Αδερφός; Ραντεβού στη στάση "Τ.Σ.Βενιζέλου", στη Βενιζέλου, δίπλα στην Πλατεία Ελευθερίας. Είσαι ξενομερίτης; Απαλλού; Εσύ πας στη στάση "Λευκός Πύργος", μετά το Λευκό Πύργο, λίγο πριν το Βασιλικό Θέατρο.Πληροφορίες: Ξεκινάμε το κάθε γκρουπάκι με το λεωφορείο του, που θα μας ανεβάσει στα ψηλά της πόλης, με τέρμα τη στάση "Άγιοι Ανάργυροι". Από εκεί ξεκινάμε να κατηφορίζουμε πάλι προς το κέντρο, περνώντας από τα δρομάκια της Άνω Πόλης και απελευθερώνοντας βιβλία. Θα πούμε και μερικά λόγια για 2-3 μέρη που αξίζουν, τι με πέρασες, ανιστόρητο; Προσοχή, προς το παρόν τα δρομολόγια της γραμμής 50 γίνονται ανά 1 ώρα. Όποιος χάσει των 11.00, θα μας βρει με ταξί ή μια ώρα αργότερα με το ίδιο λεωφορείο. Ακόμα, το εισιτήριο κοστίζει 2€, οπότε κανονίστε να έχετε μαζί σας ψιλά!
Ώρα: 18:00Τι: Ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Βιβλίο και Internet".Πού: Κεντρικό αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Εγνατία 156.Πληροφορίες: Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και blogger Άρης Δημοκίδης, ο εκδότης-βιβλιοπώλης Νίκος Καρατζάς, η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Σοφία Νικολαΐδου, ο συγγραφέας Αλέκος Παπαδόπουλος και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Αφροδίτη Ποιμενίδου, διευθύντρια των εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ώρα: 21:30Τι: ΔεξίωσιςΠού: Ταβέρνα "Καμάρες", Πλατεία Αγ. Γεωργίου 11.Πληροφορίες: Κόστος ανά άτομο 15€, συμπεριλαμβάνονται φαγητό και ποτό. Φάε καλά, έχουμε ΔΝΤ.

Κυριακή 23 Μαΐου
Ώρα: 11:00Τι: Σσσσσς, μυστικό!Που: Φωτογραφικό εργαστήρι Stereosis, Ζεύξιδος 3Πληροφορίες: Θα έχω καφέ. Θα έχω και κάνα κουλουράκι. Θα είναι εκεί και οι συγγραφείς Κυριάκος ΑθανασιάδηςΣτυλιάνα ΓκαλινίκηΚωνσταντίνος ΓουσίδηςΆρης ΔημοκίδηςΙσίδωρος Ζουργός,Απόστολος ΛυκεσάςΣωτήρης Μπαμπατζιμόπουλος,Σίμος & Λένα ΟφλίδηΓιάννης ΠαλαβόςΣπύρος ΠαλούκηςΒασίλης Παπαθεοδώρου. Τι θα κάνουμε δε σου λέω, να σκάσεις, να σκάσεις, να σκάσεις. Απλά να σου πω πως αυτή η εκδήλωση αποτελεί ένα κλειστό event αποκλειστικά για τους συνέδρους. Οι φίλοι θα μας βρούν μετά!
Ώρα: 16:00Τι: Flashmob ReleaseΠου: Λευκός Πύργος.Πληροφορίες: Καταρχάς αν δεν ξέρεις τι είναι flashmob πηγαίνεις εδώ για να μάθεις. Τώρα, τι θα κάνουμε εμείς στο δικό μας flashmob; Θα κυκλώσουμε το Λευκό Πύργο με βιβλία! Γι' αυτό, φέρε πολλά-πολλά βιβλία μαζί σου, για να επιτύχουμε όλοι μαζί αυτόν το μεγάλο, υπέροχο στόχο! Σε άγχωσα ε;
Ώρα: 16.30Τι: ΦαγητόΠού: Μέρα με λιακάδα: Στα γρασίδια δίπλα στο Λευκό Πύργο. Μέρα με βροχή/κρύο: Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Colombo, Εγνατίας 128.
Πληροφορίες: Αν μας κάνει καλό καιρό θα σε πάω για πικ νικ, το φαγητό δικό μου, μη σε αγχώσω παραπάνω κιόλας. Βάλε κάτι που να μη σε πειράζει να λερωθεί και φέρε την καλή σου διάθεση, φωτογραφική και κράτα το τελευταίο σου βιβλίο για δω, η παραλία ενδείκνυται για releases. Θα έχω και απονομή για το
Demek Release Challenge, αμέ. Αν μας κάνει κακό καιρό, το ίδιο αλλά στη 2η ζώνη της Θεσσαλονίκης, το Colombo.
Ώρα: 23:00Τι: Χορός και ντέρτιαΠού: Η Φωλιά του Κόκκορα, Λαχανά 33. Ραντεβού όμως στη στάση "424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο" των λεωφορείων 2 και 14. Μπορείς πάντως και να το περπατήσεις άνετα, από την Καμάρα σου χρειάζονται 15-20 λεπτά και είναι μια ευθεία.Πληροφορίες: Είσοδος ανά άτομο 10€, περιλαμβάνει 1 ποτό και φρούτα. Κάθε επιπλέον ποτό, 10€. Έλα να βλέπω bookcrossers στην πίσταααα!

Δευτέρα 24 Μαΐου
Ώρα: 11:00Τι: Καφές αποχωρισμούΠού: Station cafe, πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα.Πληροφορίες: Θα ακούσεις πολλές φορές τη φράση "μα τι λίγο που ήταν πάλι" και φήμες για το πού θα γίνει το επόμενο συνέδριο. Και θα πιεις καφέ για να αντιμετωπίσεις το πικρό ταξίδι του γυρισμού.

No comments:

Post a Comment

Σχόλια