Labels

Sunday, April 10, 2022

Παρουσιαση του βιβλίου "Οδύσσεια - Το τραγούδι των αιώνων", εκ. οργανισμός Λιβάνη, στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών/ Leonteios Athènes









Συνάντηση Φιλαναγνωσίας Α’ Γυμνασίου: Η Οδύσσεια σε μια έμμετρη σύγχρονη μεταφορά την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022.
Πέρσι είχαμε τη χαρά στα τηλεμαθήματα να απολαύσουμε την κ. Βασιλική Νευροκοπλή στην ανάγνωση ολόκληρων ραψωδιών, πριν ακόμα εκδοθούν. Εφέτος παρουσίασε επιλεγμένα αποσπάσματα από την ομηρική Οδύσσεια που συνήθως δεν προσεγγίζουμε στο σχολικό βιβλίο. Επτά χρόνια τώρα δούλευε με μεράκι, σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο και με ομοιοκαταληξία το περιεχόμενο του έπους.
Το βιβλίο της, «Ομήρου Οδύσσεια, το τραγούδι των αιώνων», με εξαιρετική εικονογράφηση και ακολουθώντας σοφά το αρχαίο κείμενο, κυκλοφορήθηκε πριν από έναν μήνα από τις εκδόσεις Λιβάνη. Κι έτσι, αυτά που λέμε στην τάξη έδεσαν με τον ρυθμικό λόγο, η γλώσσα στη διαχρονία της εξέπληξε θετικά και η συμμετοχή αλλά και οι απορίες των παιδιών στο τέλος έδειξαν πόσο τους άρεσε αυτό το… διαφορετικό μάθημα.
Γίναμε μάρτυρες της υποδοχής του Τηλεμάχου από τον Μενέλαο, της συνάντησης του Οδυσσέα με την Αντίκλεια στον Κάτω Κόσμο και με τον Αχιλλέα, της αποκάλυψης της ταυτότητάς του στους Φαίακες και στον Λαέρτη. Είχαμε τη χαρά να ταξιδέψουμε, διδάσκοντες και μαθητές της Α’ Γυμνασίου, στο θαύμα του τραγουδιού των αιώνων!


*Από τη σελίδα του σχολείου: https://www.facebook.com/leonteios.llp

No comments:

Post a Comment

Σχόλια