Labels

Friday, July 3, 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ



Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας και την βαθειά θλίψη και αγωνία, για όσα συμβαίνουν στην χώρα μας.
Είναι και η Μητρόπολή μας σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί δίχως τη δυνατότητα αναλήψεως χρημάτων, είναι επισφαλής και αβέβαιη η λειτουργία των φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων, των Κατασκηνώσεων και γενικά η επιτέλεση του κοινωνικού της έργου. Τα φιλοπατριωτικά μας αισθήματα και η διάθεσή μας να μη ξεχωρίζουμε τις τύχες μας απ' εκείνες του Λαού, που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε, δεν μας επέτρεψαν να έχουμε την «πρόνοια» ή την «επιτηδειότητα» να αποσύρουμε ή να φυγαδεύσουμε στο εξωτερικό τις καταθέσεις της Μητροπόλεως, που προέρχονται από το κεράκι των ανθρώπων και προορίζονται για όσους πάσχουν και πεινούν!
Και επ' ευκαιρία, ας γνωρίζουν οι πάντες ότι προσωπικές καταθέσεις δεν έχουμε και με τιμή και καμάρι λέμε πως και εμείς είμαστε πτωχοί.

Συμπάσχουμε συνειδητά και αληθινά με τα παιδιά μας, τον Λαό μας, και κλαίει κυριολεκτικά η ψυχή μας, για την γενική κατάσταση και τις δοκιμασίες τις προσωπικές του καθενός που κτυπάει την πόρτα μας.
Θέλουμε να φιλήσουμε τα χέρια όλων των συνταξιούχων, των ασθενών και των πτωχών και να ζητήσουμε εμείς συγγνώμη για την ψυχική και την σωματική τους ταλαιπωρία. Τι σημασία έχει, πλέον, εάν δεν φταίμε εμείς... ή αν κι εμείς το μισθό μας τον λαμβάνουμε με καθημερινή επίσκεψη στα ΑΤΜ;

Όμως, σ' αυτή την κρίσιμη ώρα, παρακαλούμε και προτρέπουμε όλους τους Χριστιανούς, να μη παύσουν να πιστεύουν στο Θεό και την βοήθειά Του (αποδεδειγμένα είναι πιστός ο Θεός, στις επαγγελίες και τις υποσχέσεις Του), να προσεύχονται θερμά, για την φώτιση όλων μας και κυρίως όσων διαχειρίζονται τις τύχες των ανθρώπων επί της γης, και, πάση θυσία, να διατηρήσουμε όλοι μας, με το καλό παράδειγμα που πρέπει να δείχνουν και οι Άρχοντές μας, την ενότητά μας, τον αλληλοσεβασμό και την ομοψυχία μας.
Να σκεφθούμε σοβαρά και ψύχραιμα και να αποφασίσουμε με υπευθυνότητα και φώτιση του Θεού, αυτό που είναι καλό για μας και τον κόσμο, στον οποίο ανήκουμε.
Μη ξεχνούμε ότι τελικά Η ΑΛΗΘΕΙΑ ελευθερώνει τον άνθρωπο και η ΑΓΑΠΗ τον καταξιώνει! Η ιστορία καταγράφει και ο Θεός ΚΡΙΝΕΙ!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος

No comments:

Post a Comment

Σχόλια