Labels

Tuesday, November 4, 2014

Ο Καλλίστρατος και η Πολιτεία των Αηδονιών - Προδημοσίευση στην Artpress




Και η ιστορία ξεκινά….
Πέρασαν μέρες, πέρασαν βδομάδες, καιρός πολύς που ο Καλλίστρατος δεν απάντησε στο δρόμο του ψυχή. Ξαπόσταινε στις ρίζες των δέντρων, ξεδιψούσε στα ρυάκια των ποταμών κι όταν επιθυμούσε ν’ αλλάξει μια κουβέντα με κάποιον, ρωτούσε τις πέτρες να του πουν ποιοι έζησαν στα μέρη τους και ποια ήταν η ζωή τους. Εκείνες, που ήταν για όλους σιωπηλές, για χάρη του καλού παραμυθά έσπαζαν τη σιωπή τους και του έλεγαν ιστορίες ξεχασμένες απ’ τη μνήμη των ανθρώπων.
Έτσι, ένα γλυκό απόγευμα του φθινοπώρου, μια γερασμένη πέτρα τού διηγήθηκε την παράξενη ιστορία της Πολιτείας των Αηδονιών που κάποτε ονομαζόταν απλώς Μεγάλη. Του εκμυστηρεύτηκε ακόμα πως ο τωρινός βασιλιάς της, που κίνησε ολόκληρο πόλεμο να την κατακτήσει μόνο και μόνο για ν’ ακούει τ’ αηδόνια της, δεν τ’ άκουσε ποτέ του. Λίγο πριν πατήσει το πόδι του στο παλάτι, εκείνα πέταξαν μακριά κι αυτός έπεσε σε βαθιά μελαγχολία. Δεν έτρωγε, δεν έπινε, άνθρωπο δεν ήθελε να δει…

Οι πρώτες αχτίδες του ήλιου μόλις που αχνοφέγγιζαν στις βουνοκορφές όταν ο παραμυθάς διάβηκε το κατώφλι του θλιμμένου βασιλιά. Τον βρήκε να κάθεται με μάτια μισόκλειστα στον βελούδινο θρόνο του.
— Ποιος είσαι του λόγου σου; τον ρώτησε ξαφνιασμένος. Αν είσαι γιατρός να φύγεις. Ο δικός μου πόνος δεν έχει γιατρειά.
— Καλλίστρατο με λένε, βασιλιά μου, και γιατρός δεν είμαι. Ένας παραμυθάς είμαι που είδε πολλούς πόνους να μη γιατρεύονται απ’ τους γιατρούς, αλλά απ’ τα παραμύθια.
Ο βασιλιάς δε μίλησε. Γύρισε απ’ την άλλη το κεφάλι κι έκανε τάχα πως κοιτά μια βαλσαμωμένη νυφίτσα στο περβάζι του παραθύρου. Πόσα χρόνια είχε ν’ ακούσει ένα παραμύθι… Και μόνο στο άκουσμα της λέξης μια αχτίδα φως τρύπωσε στην καρδιά του.
Ο Καλλίστρατος δεν περίμενε δεύτερη κουβέντα. Κάθισε οκλαδόν στο καταστόλιστο από υφαντά μιντέρι και με φωνή απαλή σαν χάδι ξεκίνησε να λέει…


Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το 3ο βιβλίο της σειράς “Οι ιστορίες του Καλλίστρατου”, από τις εκδόσεις της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας. Συγγραφέας η Βασιλική Νευροκοπλή και εικονογράφος η Αθηνά Ρομπιέ. Μετά το πρώτο βιβλίο με τίτλο “Ο Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάς” και το δεύτερο “Ο Καλλίστρατος και οι περιπέτειες των χαρισμάτων”, έρχεται σε λίγες μέρες “Ο Καλλίστρατος και η Πολιτεία των Αηδονιών”. Μια σειρά εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων για παιδιά δημοτικού, που δεν έχει σχέση με καμία άλλη. Στην πραγματικότητα κάθε βιβλίο συμπεριλαμβάνει τρεις ιστορίες, τη μία μέσα στην άλλη σαν “μπάμπουσκα παραμυθιών, μύθων και παραβολών”.


http://artpress.sundaybloody.com/?it_books=ο-καλλίστρατος-και-η-πολιτεία-των-αηδο

No comments:

Post a Comment

Σχόλια