Labels

Friday, April 22, 2016

Ο Αχτιδοϋφαντής στην Κοζάνη - 22/04/16



Με τη βοήθεια του Θεού και των ανθρώπων, φτάσαμε σήμερα στο τέλος των παρουσιάσεων του μηνός ετούτου, που σχεδόν ολόκληρος είναι αφιερωμένος στο παιδικό βιβλίο. Ο Αχτιδοϋφαντής μας, έφτασε το πρωί στην αγαπημένη και μπερδεψιάρα Κοζάνη. Αν χάνεσαι στη Βενετία τις πρώτες φορές που την επισκέπτεσαι, στην Κοζάνη χάνεσαι ακόμα σαν κάτοικός της πάντα. Μα τα καταφέραμε. Φτάσαμε εγκαίρως.
Πίσω από τον ναό του Αγίου Αθανασίου είναι ένα μεγάλο σχολείο, το 13ο Δημοτικό, που αγαπά πολύ τα βιβλία. Η βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Ελένη Μαργαρίτη, έμπειρη από καιρό και πολύ αγαπημένη, ανέλαβε όλη την προσπάθεια σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του Σχολεόυ και τον Σύλλογο Βιβλιοθηκονόμων Δυτικής Μακεδονίας . Για πρώτη φορά είχα τη μεγάλη χαρά να μην είμαι η μόνη συγγραφέας που προσκαλούσε ένα σχολείο, αλλά να συναντήσω άλλες δύο πολύ αξιόλογες συναδέλφους, την Giota Fotou (Οι διακοπές της Γαβριέλας - Όταν χάσαμε την Ντόλυ) που ήρθε από τη Λάρισα και την Νάνσυ Χατζή (Η Παναγιά των κυνηγημένων, από τη Σμύρνη στην Αμοργό) που ήρθε από την Καστοριά. 
Μοιραστήκαμε σε όλο το σχολείο και έτσι όλο το σχολείο γιόρτασε. Σ' εμένα έδωσαν τα πρωτάκια και τα δευτεράκια που σαν μικρές Παναγιές κάθισαν κατάχαμα τα αθώα και άκουσαν το παραμύθι που ήδη γνώριζαν πάρα πολύ καλά. Συζητήσαμε, μαντέψαμε, γελάσαμε, αποχαιρετιστήκαμε.
Καταπράσινα τα βουνά κι οι κάμποι της διαδρομής, ανθισμένη η καρδιά μας.
Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές με όλη μας την καρδιίά και ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση!




No comments:

Post a Comment

Σχόλια