Labels

Tuesday, June 24, 2014

Καλό ταξίδι...



Στις 6 Μαϊου του 2014 έφυγε απ' αυτή τη ζωή ο πρωτοπρεσβύτερος Χριστοφόρος Χατζηγιάννης, γεννηθείς το 1921. Υπηρέτησε ως ιερέας στον ιερό ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη. Η ζωή και το έργο του αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλεως καθώς δημιούργησε το πνευματικό κέντρο του ναού, τη μουσική του βιβλιοθήκη, τις περίφημες χορωδίες, τις κατασκηνώσεις κι ένα πλήθος δράσεων στο οποίο συμμετείχαν για πολλά χρόνια νέοι από και νέες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Εχθές έφυγε και η αγαπημένη του πρεσβυτέρα Ευαγγελία που στάθηκε στο πλευρό του σιωπηλά όλη της τη ζωή και απέκτησαν μαζί πέντε παιδιά. Δεν πέρασαν καλά καλά πενήντα μέρες και παρόλο που φαινόταν να μην έχει συναίσθηση της απώλειας του συζύγου της, δεν άντεξε η ψυχούλα της μακριά του. 

Στην κηδεία του ιερέρως δεν μπόρεσα να πάω διότι ήμουν εκτός Ελλάδας. Πήγα όμως σήμερα στην κηδεία της παπαδιάς. Κι ήταν μια κηδεία τόσο γλυκιά, τόσο ήσυχη, τόσο απαλή που με συγκίνησε βαθιά. Το σχεδόν αιωνόβιο ζευγάρι που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον Χριστό και σε κάθε είδους προσφορά στους ανθρώπους πέταξε για τη χώρα των Δικαίων.  Αναπαυμένοι να είναι και οι δυο και την ευχούλα τους να έχουμε...


1 comment:

Σχόλια