Labels

Sunday, January 19, 2020

Εργαστήρι Δημιουργικής γραφής στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδη της Θεσσαλονίκης


Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής
... επειδή οι λέξεις είναι φως!

Στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης με «Υφάντρα λέξεων» την πολυβραβευμένη συγγραφέα Βασιλική Νευροκοπλή, εγκαινιάζουμε ένα εργαστήρι λογοτεχνικής και ποιητικής έκφρασης για παιδιά ηλικίας 8-11 χρονών.
Πηγή έμπνευσης για τα «κειμενικά υφαντά» θα αποτελέσουν οι τέχνες του λόγου, της μουσικής, του χορού, της ζωγραφικής και της γλυπτικής.
Πληροφορίες εγγραφές: 2310256173 - info@kbooks.gr

1η συνάντηση Σάββατο 25 Ιανουαρίου, 11.00- 1..00 μ.μ.

Στην πρώτη συνάντηση η συγγραφέας θα αφηγηθεί το παραμύθι της «Ο Αχτιδοϋφαντής» και τα παιδιά θα επιλέξουν μία από τις ηλιαχτίδες που μοιράζουν οι Ταχυδρόμοι του Ήλιου για να γράψουν τη δική τους ιστορία. Κατόπιν, την ιστορία αυτή θα την διασκευάσουν σε δεκαπεντασύλλαβο με ομοιοκαταληξία.

2η συνάντηση Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, 11.00-1.00 μ.μ.
Στη δεύτερη συνάντηση την έμπνευση θα τη χαρίσει η μουσική. Τα παιδιά θα ακούσουν δύο μουσικές συνθέσεις του Κυριάκου Καλαϊτζίδη, το «Χελιδόνισμα» και «Το ταγκό της φωτιάς». Αφού γράψουν τη δική τους ιστορία, θα συνθέσουν τους στίχους ενός τραγουδιού προκειμένου να ασκηθούν στην έμμετρη ποίηση με βάση τον ρυθμό της μουσικής.

3η συνάντηση Σάββατο 21 Μαρτίου, 11-1.00 μ.μ.
Στην τρίτη συνάντηση τα παιδιά θα εμπνευστούν από δύο πίνακες ζωγραφικής της σειράς «Τσίρκο» του Μαρκ Σαγκάλ. Αφού γράψουν το κείμενό τους, θα συνθέσουν ένα ποίημα σε ελεύθερο στίχο.

4η συνάντηση Σάββατο 4 Απριλίου, 11.00-1.00 μ.μ.
Πηγή έμπνευσης για το κείμενο που θα γράψουν τα παιδιά θα αποτελέσουν δύο έργα γλυπτικής του Ρουμάνου γλύπτη Κωνσταντίν Μπρανκούζι. Κατόπιν, θα διδαχθούν την τεχνική του χάι-κου για να συνθέσουν τα δικά τους ποιήματα.

5η συνάντηση Σάββατο 2 Μαϊου, 11.00-1.00 μ.μ.
Πηγή έμπνευσης των κειμένων θα αποτελέσει το βίντεο σύγχρονου χορού με θέμα «The Puppet & the Puppet Master». Η ποιητική άσκηση που θα ακολουθήσει θα επιχειρήσει να συνθέσει τον ελεύθερο στίχο με τον έμμετρο.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, 11.00 π.μ.
Θα γιορτάσουμε το κλείσιμο του εργαστηρίου «Αχτιδοϋφαντικής» στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδη με την παρουσίαση των κειμένων και των ποιημάτων που έγραψαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς τα παιδιά.

Το κόστος του κάθε εργαστηρίου είναι 30€.
Συνολικό κόστος των πέντε εργαστηρίων είναι 150€. Εφόσον γίνει προπληρωμή με μετρητά ή κατάθεση σε λογαριασμό τότε το κόστος είναι 135€.
Υπάρχει επίσης έκπτωση 10% για αδέλφια.
Δυνατότητα άτοκων δόσεων με πιστωτικές κάρτες.(Δεν ισχύουν οι εκπτώσεις σε αυτή την περίπτωση).

No comments:

Post a Comment

Σχόλια